TFH Kinesiologie

Met TFH kinesiologie worden fysieke, emotionele en chemische problemen aangepakt.

In balans zijn wil zeggen dat we op zowel fysiek, emotioneel als chemisch (spijsvertering/hormonen) in evenwicht zijn. Alles werkt in harmonie. Als er op een van deze gebieden een probleem ontstaat, heeft dat uiteindelijk invloed op alle gebieden. Een voorbeeld: Patrick heeft erge rugpijn, als gevolg hiervan is hij erg moe. Hij heeft daardoor moeite zich te concentreren en is vaak prikkelbaar (emotie). Het lukt het hem niet meer om vrij en met plezier te sporten en bewegen. Hierdoor zit hij vaker thuis op de bank waardoor zijn stofwisseling wordt beïnvloed. Bovendien heeft hij meer zin in zoetigheid en is daardoor een paar kilo aangekomen (chemie/structuur). Uit dit voorbeeld blijkt dat als we een fysiek probleem ervaren, dit ons ook emotioneel beïnvloed en uiteindelijk ook onze structuur wordt aangetast. Een behandeling werkt effectief op al deze gebieden.

Wanneer kiest u voor een behandeling?

• lichamelijke klachten zoals, rug-, schouder-, of nekpijnmuscle-testing (1)
• perioden van grote verandering (verhuizing/ menopauze)
• allergie
• wisselende stemmingen
• stress
• coördinatie problemen
• spijsverteringsklachten/ verstoorde stoelgang
• examen- of sollicitatie  spanningen
• intolerantie voor voedingsmiddelen
• houdingsklachten
• trauma
• klachten van emotionele aard
• vermoeidheid/lusteloosheid
• niet lekker in je vel zitten

TIP: Deze behandeling is ook zeer geschikt alvorens in te stromen in de lessen. We maken dan een houdingsanalyse en corrigeren, indien nodig, pijnlijke plekken en spieren zodat uw houding en coördinatie zichtbaar verbetert.

De methode
Tijdens een behandeling werk ik, samen met u, aan het opheffen van blokkades op zowel lichamelijk als emotioneel gebied. Touch for Health Kinesiologie vindt zijn oorsprong in de chiropractie. De chiropractor werkt met de ruggengraat om het lichaam in balans te brengen. Touch for Health werkt met de spieren. Gespannen en verkrampte spieren kunnen het lichaam uit balans trekken. Door middel van spiertesten kunnen de gespannen spieren ‘apart genomen’ worden en behandeld. De geteste spieren zijn nauw verbonden met een orgaan, een lymfekanaal of meridiaan. Hierdoor zijn fysieke, chemische of emotionele klachten terug te vinden via de spieren. Nadat de gespannen spier hersteld is (bijvoorbeeld met acupressuur), herstelt ook de energiedoorstroming naar de betreffende meridiaan en orgaan. De uitgangspunten van Touch for Health met de combinatie van oosterse technieken maakt dit tot een verrassend effectieve methode voor uiteenlopende klachten.

Daarnaast werk ik ondersteunend met diverse Remedies.

Wat doen we tijdens een behandeling?
U ligt met makkelijke kleding op de behandeltafel. Samen bepalen we de doelstelling voor de behandeling en dan gaan we beginnen. Met uw armen en benen afwisselend neemt u een bepaalde (eenvoudige) houding aan, daarbij wordt de corresponderende spier ‘getest. Ik test deze spier door zachtjes tegen uw arm of been te duwen. De reactie van de spier geeft aan of er een verstoring aanwezig is in de betreffende spier, organen en/of bijbehorende meridiaan (energie-baan). Vervolgens herstellen we de balans direct door bijvoorbeeld accupressuur-punten en/of meridianen te stimuleren. U kunt zelf goed voelen hoe een spier voelt voordat we de balans hebben hersteld en daarna, u bent dus actief bij de behandeling betrokken.

Een afspraak maken
U kunt hier klikken om een afspraak te maken en meer informatie te vinden over de duur en kosten.

Onze behandelingen vallen onder alternatieve geneeswijzen en vervangen daarmee niet de reguliere gezondheidszorg. Overleg altijd met uw reguliere arts bij (ernstige) gezondheidsproblemen. Onze behandelingen zijn ter preventie en als waardevolle aanvulling op reguliere geneeswijzen. Wij zijn ingeschreven bij STIBAG (stichting ter bevordering alternatieve geneeswijzen).stibag