Workshops 2024

Bij klassikale workshops geldt: alle workshops gaan door bij minimaal 6 deelnemers, m.u.v. concert, daarvoor geldt een minimum van 10 personen.

Online Masterclass Rug
Leer meer over 8 belangrijke spiergroepen die hun aanhechting aan de wervelkolom hebben. U leert niet alleen over de spier en hoe deze gebruikt wordt, ook met welke mogelijke klachten deze samenhangt indien de spier niet naar behoren werkt. Hierbij wordt zowel de spier, de wervels, de organen en meridianen besproken. Tot slot leert u een aantal methoden om eventuele blokkades op te heffen en bijpassende oefeningen. De Masterclass Rug duurt ca. 1,5 uur en kost € 25,– inclusief naslagwerk.
Locatie: Online via ZOOM
Datum:
Tijd: 14:00 – 15:30 uur
Kosten: € 25,– (u ontvangt een betaallink) inclusief naslagwerk
Inschrijven

Workshop: Energie en Meridianen
Ben je altijd al nieuwsgierig naar het zelf herstellend vermogen van ons lichaam? Dat alles uit energie en trilling bestaat is voor de meeste mensen niet nieuw. In de workshop ‘energie en meridianen’ leer je meer over hoe de meridianen in ons lichaam lopen en werken. Hoe heerlijk zou het zijn als je jezelf een energie boost kunt geven? Je eigen immuunsysteem kunt versterken? Meridianen zijn energiekanalen die door het lichaam lopen, net zoals lymfe- en bloedvaten. Alleen meridianen kun je niet met het blote oog zien. In de Chinese geneeswijzen vormen meridianen bijvoorbeeld het uitgangspunt voor acupunctuur. Veel lichamelijke en emotionele klachten kun je (ondersteunend en preventief) behandelen via de meridianen. Een hele leerzame workshop voor iedereen die meer wil weten over zijn/haar lichaam!

In deze workshop wordt o.a. het volgende behandeld:
  • 14 meridianen en hun functie, meridiaan wiel en 5 elementen
  • lichamelijke of emotionele klachten herleiden naar de betreffende meridiaan
  • techniek om meridiaan energie te testen bij een ander en bij jezelf
  • technieken voor het herstellen van de energie van de meridianen
Voor wie: iedereen die graag meer wilt weten over meridianen en energie
Datum: nieuwe data volgen
Locatie: 2 momenten online
Duur: Op twee momenten: ca. 2 uur (13:00 – 15:00 uur)
Kosten: €
Inschrijven


Klank concert in het teken van het Voorjaar!

Terwijl je ligt op een matrasje of in de hangmat, nodigen we je uit om de aandacht naar binnen te keren. Er worden diverse etnische instrumenten uit verschillende delen van de wereld gebruikt zoals; de didgeridoo uit Australië, klankschalen uit Tibet, een Chinese gong, sjamanen trommels, rainsticks, waterphone uit Hawaï, Halo en diverse andere instrumenten. Het naderende voorjaar is een mooi moment om jezelf onder te dompelen in de trillingen en klanken. De trillingen helpen je om blokkades op te heffen, te ontspannen en je helemaal klaar te maken voor nieuwe lente energie! Ieder klankconcert staat geheel in het NU en is daardoor iedere keer weer verrassend en nieuw. Het betreft een lig-concert waar je jezelf compleet laat onderdompelen door de klanken en echt tot rust kunt komen. De spelers komen met een grote selectie klankschalen, gongs en andere instrumenten speciaal voor ons. Er zijn maximaal 25 plaatsen, waarvan  6 hangmatten voor een ultieme ervaring. Yogamatten en dekentjes zijn aanwezig. Voor een kopje thee na afloop wordt gezorgd. Houd er rekening mee dat u 1,5 uur ligt, dus neem eventueel een matrasje, kussen en deken mee! Duur: 90 min.

Locatie: Blaercom, te Blaricum
Datum:
Tijd: 20:00 – 21:30 uur (zaal 15 min voor aanvang open)
Kosten: €
Inschrijven

Pilates masterclass
Is Pilates helemaal nieuw voor u en wilt u de basis leren alvorens u instroomt? Of volgt u juist al een hele tijd lessen en wilt u zich in een aantal oefeningen verdiepen of verbeteren? Kom naar de Pilates Masterclass! In deze masterclass is er ruimte voor vragen en verdieping. Er is extra uitleg over o.a. het bekken en wervelkolom, nek en schouders en de ademhaling. Alles wat uitgelegd wordt passen we meteen toe in een aantal oefeningen, waarbij de gevorderde deelnemer moeilijkere oefeningen krijgt en de beginner de basisoefening. Kortom, een verrijking voor uw deelname aan de Pilates lessen.
Voor wie: beginners en gevorderden in Pilates.
Datum:
Locatie: De Blaercom, Blaricum
Duur: 1 uur
Kosten: € 17,–
Inschrijven

Update Meridianen
Heeft u de workshop Meridanen en Energie gevolgd en wilt u uw ervaringen uitwisselen, nog eens oefenen, of heeft u vragen? De Update Meridianen zorgt ervoor dat de opgedane kennis wordt opgefrist. Daarnaast krijgt u meer informatie en er is alle ruimte voor vragen, oefenen en verdieping.
Voor wie: cursisten die eerder de Workshop Meridianen hebben gevolgd
Datum: nieuwe datum volgt in najaar (13:00 – 15:00 uur)
Locatie: De Blaercom, Blaricum
Duur: 2 uur
Kosten: € 25,–(inclusief thee en lekkers)
Inschrijven

Gezonde voeding
Er is veel aandacht voor voeding de afgelopen jaren en daar speelt de voedingsmiddelenindustrie goed op in. Met o.a. light producten, 0% vet en ‘bewuste keuze’ logo’s proberen zij onze keuze te beïnvloeden. Zijn deze producten wel écht een gezondere keuze? Moeten we dan allemaal aan de superfoods en raw food? Iedereen heeft behoefte aan gezonde voeding en wat de beste voeding is, verschilt ook nog per individu. In deze workshop geven wij u informatie over gezonde voeding, waarbij het beste uit diverse bronnen en ervaring wordt gecombineerd.In deze workshop leert u;

– meer over uw stofwisseling
– uw eigen eetgedrag in kaart te brengen
– tips om gezond eetgedrag vast te houden
– meer over de werking van diverse voedingsmiddelen
– hoe u zelf voeding kunt testen
– over voeding in relatie tot het subtiele energiesysteemVoor wie: iedereen die graag meer wilt weten over gezonde voeding
Datum:
Locatie:
Duur:
Kosten: €
Inschrijven


Hormoonyoga avond!
Voor wie de lessen overgang & yoga heeft gevolgd of wie benieuwd is wat hormoonyoga inhoud organiseren wij een les voor bestaande en nieuwe klanten. Hormoonyoga helpt vrouwen in de periode voor, tijdens en na de menopauze. In deze les doen we de reeks oefeningen. Het is een holistische en verjongende les, die als doelstelling heeft om door de energetische oefeningen de aanmaak van vrouwelijke hormonen in de eierstokken, de schildklier, de hypofyse en de bijnieren te heractiveren.

Duur: 1 uur Locatie: Blaercom
Datum:
Tijd:
Kosten:
Opgeven: klik hier of telefonisch 06-50546562


Persoonlijke fittest
Voor wie: iedereen die graag wil weten hoe zijn of haar FIT-level is!
Aantal deelnemers: persoonlijk
Data en tijden: op afspraak
Kosten: € 50,– voor 2 testmomenten
Voor een afspraak klik hier.

Maak uw vorderingen meetbaar met de persoonlijke fittest. We maken samen met u een afspraak waarbij we beginnen met een houdingsanalyse. Hierna gaan we een aantal dingen meten zoals; gewicht, vetpercentage, fitlevel en echte leeftijd. Uw houdingsanalyse ontvangt u later uitgewerkt van ons terug, waarbij u uw eigen speerpunten en advies krijgt voor tijdens de lessen bij Amazone Body & Mind. Samen plannen we een nieuwe afspraak (bijvoorbeeld na 10 weken) waarbij we de metingen opnieuw doen om te kijken welke vorderingen u hebt gemaakt.

Kinder Yoga feestje!
Met een Kinder Yoga feestje is de verjaardag of speciale gelegenheid van uw kind zeker een avontuurlijke en onvergetelijke ervaring. Op een Kinder Yoga feestje wordt op een speelse en creatieve manier met yoga kennis gemaakt. De yoga houdingen worden bijvoorbeeld vergeleken met dieren en met levendige fantasie wordt er dan een echt yoga avontuur beleeft. Naast de yoga houdingen worden er ook activiteiten gedaan als tekenen en dansen. Uw kind en de vriendjes en vriendinnetjes kunnen ook in het thema worden geschminkt. Het thema en de duur van het feestje gaat in overleg. Een Kinder Yoga feestje kan bij u thuis of in de studio worden georganiseerd. Voor een aanvraag of meer informatie kunt u contact met ons opnemen.